strand branding zee 540x175

 Een mix van gelijkwaardig, mensgericht, rechtvaardig en transformerend handelen zorgt ervoor dat je de nieuwe energie ook daadwerkelijk kunt creëren.

Antwoorden van Michael gechanneld door Christy.

Theo: In ons vorige gesprek hebben we gesproken over de transitie van oude naar nieuwe energie, hoe je daar voor jezelf invulling aan kunt geven en de golfbewegingen die je hierin kunt waarnemen. Daarbij hebben we vooral gesproken over de mensen die ervoor kiezen om de transitie in hun huidige organisatie vorm te geven. Een deel van de mensen kiest er echter voor om dit buiten hun huidige organisatie te doen in de vorm van een eigen onderneming. In onze praktijk komen we veel mensen tegen die op deze manier ervoor gekozen hebben hun hart te volgen, te doen wat bij hun resoneert, en er mee worstelen om daarin succesvol te zijn. Wat kan Michael hierover zeggen?

Michael: Het is belangrijk dat men bewust kiest. Want heel veel mensen die zich niet meer senang voelen in de organisaties die in de oude energie verkeren, zijn net zo hard bezig om hun eigen vege lijf te redden. Zij zien dan als mogelijkheid om hun hart, missie of innerlijke behoefte op een andere manier na te streven en daardoor hun leven over een andere boeg te gooien. Dus de motivatie waarom iemand het eigen werk of dienstverband opzegt is heel erg belangrijk. Er zijn verschillende redenen om zelfstandig te willen zijn. Vraag jezelf af: Is het het voldoen of willen volgen van je missie dat je de inspiratie geeft om andere wegen te bewandelen? Is je motivatie ‘genoeg is genoeg en ik kom hier geen stap verder, ik zit hier niet meer op mijn plek, dus ik moet wel iets anders aangaan en proberen?’. En: Wil ik geen baas meer boven mij hebben, mijn eigen tijden kunnen bepalen en het op mijn manier kunnen doen? Je voelt bij deze vragen het verschil tussen bijvoorbeeld het willen neerzetten en leven van je missie of dat je niet meer met de knellende banden om kan gaan. Dus het is heel belangrijk of er deuren open gaan voor het meebewegen in de nieuwe vorm, want natuurlijk zijn er ook organisaties die op zoek zijn naar die meer verdiepende vorm om een mensgerichte maatschappij te creëren of er aan bij te dragen. Kijk maar naar alle initiatieven die genomen worden in relatie met duurzaamheid. Er is heel veel in beweging, echter als je denkt dat je deuren kunt openen omdat je al zover ontwikkeld bent, gaan de deuren die op een kier staan feitelijk weer dicht. Omdat namelijk het bewustzijn en ook de gevoeligheid voor zuiverheid, voor echtheid en kwaliteit bij mensen toeneemt, kun je alleen deuren openen als je jouw missie geleerd hebt te leven. Als het ‘praten over’ is, waar bosjes mensen mee bezig zijn, dan is het ook wel goed dat zij geen zaadjes kunnen leggen, want dat zijn eigenlijk valse vruchten. Mensen die leven vanuit een missie komen ook op de plekken waar ze echt gemeend gevraagd worden. Echter als je zegt ik word zelfstandige want ik heb een boodschap en daar kan ik ook mijn brood mee verdienen, dan zit daar niet de juiste energie of juiste intentie in zodat het door anderen ook ontvangen kan worden. Die mensen zullen inderdaad ook niet hun schoorsteen laten roken. Dus als je bereid bent om vanuit een houding van dienstbaarheid aan de transformatie te leven en te werken, waar de maatschappij heel erg open voor staat, dan zal je eerder op plaatsen komen waar je bijdrage gewenst is en effect zal hebben.

Theo: Wat een mooi antwoord. Het maakt dus heel veel uit wat de feitelijke intentie is waarmee je de stap zet. Is het jouw intentie om ergens weg te gaan waar je niet tevreden bent of is het je intentie om vanuit inspiratie ergens anders iets moois neer te zetten.

Michael: Ja, en daarbij, heb je jezelf al dusdanig ontwikkelt en getransformeerd dat je ook daadwerkelijk die koploper of die voorloper kunt zijn en blijven. Want het is natuurlijk een proces wat niet in een soort projectvorm van een maand of zo kan duren. Je hebt dan nog niet eens mensen echt aangeraakt of bereikt. Het is een noodzakelijk iets dat je eerst naar een commitment toe werkt. Wil de mens in de organisatie op deze manier begeleid worden of is er slechts een handjevol toe aan een andere vorm, of is de organisatie nog niet klaar? Dus als je uit de realiteit van de dagelijkse praktijk stapt en je werkt vanuit whishful thinking, dan is het een beetje gelijk aan met elkaar aan een dood paard trekken. Er is dan nog niet de inspiratie en de openheid om die verdiepende stappen ook daadwerkelijk aan te gaan. Een andere belangrijke kwaliteit is het hebben van de woorden om je missie te verwoorden. Hierdoor inspireer of enthousiasmeer je anderen, wat nodig is omdat iemand dient te zorgen dat het zo aanstekelijk is dat je met elkaar een draagvlak vormt. En dat het ook tegen een stootje kan als er een stapje teruggezet wordt zonder dat je het gevoel hebt dat het fundament daaronder lekt of niet krachtig genoeg is. Het zorgen voor elkaar, met elkaar vormt mede het draagvlak voor het fundament waarop je de volgende stap kunt zetten. Dus als je denkt, ik wil belangrijk blijven want ik ben de inbrenger of ik ben de initiatiefnemer dan stap je sowieso uit gelijkwaardigheid en heb je geen transformatie mogelijkheden. Want het gaat om gelijkwaardig, mensgericht, rechtvaardig en transformerend. Deze mix samen zorgt ervoor dat je die andere energie ook daadwerkelijk kunt creëren.

Phillip: Dat is dus mede een verklaring dat sommigen dan moeite krijgen om zich te verbinden met de maatschappij of nieuwe klanten te werven?

Michael: Ja, dienstbaar is een woord waar vaak een lading op zit. Het is niet je klein maken, het is je plek innemen om jouw kwaliteit onvoorwaardelijk in te zetten en te delen met de mensen om je heen. Echter als je mensen aanspreekt die niet op jouw dienstbaarheid of jouw zijn zitten te wachten en probeert ze daarvan te overtuigen, dan ben je ook niet vanuit die afstemming bezig om het verder te verspreiden of in te zetten. Dus als twee mensen er alleen over praten, wat heel vaak gebeurt met netwerkgroepen, dan proberen ze anderen mee te nemen in hun eigen visie en verlangen. Waar is dan die afstemming, die draagkracht die gecreëerd wordt zodat het steeds groter kan worden?

Theo: Ik heb een tijdje een affirmatie gehad: ga ik geld verdienen of ga ik overvloed delen? Dat hielp mij heel erg om vanuit een net iets andere punt dingen te doen die ik ging doen.

Michael: Heel mooi.

Theo: Veel van wat er gezegd is betekent dat je wel eerlijk moet zijn naar jezelf: of je de juiste intentie hebt, of je voldoende getransformeerd bent, of je de juiste woorden en het enthousiasme hebt, of je het vanuit een dienstbare rol in kunt zetten. Ik kan me wel voorstellen dat het heel lastig is als je in een organisatie zit waar je niet lekker in je vel zit om dan heel zuiver naar jezelf te kijken en te bepalen of je voor jezelf kunt beginnen.

Michael: Ja, want dan valt er eerst nog een hoop te helen. En als die stap overgeslagen wordt dan begin je eigenlijk vanuit een valse start, want er zijn maar weinig organisaties die bereid zijn voor onbekenden het helingsproces eerst te betalen om daar dan de vruchten van te kunnen plukken. Dat is ook waardoor mensen zichzelf makkelijker kunnen overschatten omdat zij niet eerst toetsen of ze iets meer te bieden te hebben wat een wezenlijke bijdrage is aan de vraag of het verlangen van iemand anders.

Theo: En wat voor rol speelt de angst dat je onvoldoende inkomsten hebt of dat mensen je niet willen zien? In hoeverre speelt dat een rol? Stel dat je wel voldoende getransformeerd bent, enthousiast, maar toch nog een stukje angst hebt of het allemaal gaat lukken.

Michael: Dat staat een beetje tegenover elkaar, want als je voldoende getransformeerd bent, heb je ook vertrouwen dat het de bedoeling is, dat jij die uitreiker wordt en dat het ook ontvangen wordt. Er zijn echter mensen die nog dat angstplaatje in hun hoofd hebben en hun boodschap of hun kennis niet onvoorwaardelijk aanbieden. Zij hebben bijvoorbeeld zorgen over de hypotheek of de persoonlijke angst om geaccepteerd te worden. Of, wat ook een belangrijke is, als je er alleen maar vanuit gaat dat jij je product bent, dan kun je afgewezen worden of je kunt je afgewezen voelen. Echter, deel je vanuit de overvloed van het innerlijk weten, in verbinding staand met oerbronnen en kennisbronnen, dan is dat van waaruit je vertrekt en dan heb je vertrouwen. Als je nog angst hebt en nog niet voldoende ontwikkeld bent, ben je er ook nog niet aan toe om uit te dragen of over te dragen. Spreek je vanuit vertrouwen en deel je jouw innerlijk weten graag met anderen, dan ben je klaar om zaken te delen en over te brengen. Een check hiervoor kan zijn, begrijpt men jouw woorden en gaan ze daarmee aan de slag.

 


0 Comments

Geef een reactie

Avatar placeholder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *