De ROL bepaalt je dominante manier van zijn. Het kennen van je rol, zelfkennis, geeft je de mogelijkheid om je leven zo waardevol en zinvol mogelijk te leven. Ken je jouw rol, de essentie van wie je bent, dan leidt dat tot een hogere acceptatie van jezelf en een succesvollere invulling van je leven. Meer over rollen…

Wil je jouw rol kennen, gebruik dan onderstaande vragenlijst:

Instructie:
Hieronder staan zeven groepen met in totaal 82 uitspraken die ons dagelijkse handelen weerspiegelen. Elke groep hoort bij één van de zeven rollen. Vink aan welke uitlatingen echt bij je passen. Vul je naam en het emailadres waarop je de resultaten wilt ontvangen in en klik daarna op de knop “Verstuur”.

Hoe kun je omgaan met het invullen hiervan?
Iedereen heeft kenmerken van de zeven rollen in zich. In de loop van je vele levens zullen ze zich steeds meer gaan manifesteren. Daarom is het vaak lastig om een goed onderscheid te maken. Je hebt echter één rol die het meest dominant is. Stel je daarom, bij het beoordelen van de uitspraken, in op alles wat je in jezelf weet. Niet zo zeer je cognitieve kennis, maar je diepste weten over jezelf, anderen, over de wereld en de wereld buiten ons. Haal hierbij de momenten naar voren die je kent, wanneer je absoluut weet/voelt wat voor jou kloppend in die situatie is. Soms weet je gelijk of een uitspraak voor jou geldt. Vaak is je eerste gevoel de beste keuze. Vertrouw op je intuïtie, er zijn geen “goede” of “foute” antwoorden; alleen maar eerlijke.

Je kunt meerdere uitspraken per groep scoren. Welke groep uitspraken is voor jou het meest van toepassing en voel je het meest mee verbonden? De groep met de meeste aangekruiste uitspraken hoort echt bij jou.
Soms gebeurt het dat twee groepen bijna hetzelfde aantal scores hebben. Een van die groepen kan bijvoorbeeld beïnvloed zijn door je ouders of andere omgevingsfactoren. Lees dan nog eens rustig de uitspraken door. Neem op een intuïtieve manier waar welke uitspraken echt bij jou en je essentie passen. Wees hierbij eerlijk voor jezelf en vermijd om schijnbaar sociaal wenselijke antwoorden te geven. Immers je doet dit voor jezelf.

Vink nu alle uitspraken aan die echt bij jou passen en geef na elke groep uitspraken aan hoeveel je hebt aangekruist.

Schakel JavaScript in uw browser in om dit formulier in te vullen.
Groep 1
Groep 2
Groep 3
Groep 4
Groep 5
Groep 6
Groep 7
Naam