Michael Mount, Cornwall, Engeland

Michael Mount, Cornwall, Engeland 

Michael: De krachtplekken geven veel steun of bekrachtiging, of moed
om los te laten om een volgende fase van het eigen leven in te gaan.
Door die kracht / moed daarin te voelen kan er een krachtig
zelfvertrouwen ontstaan en waardoor de keuze helderder is.

Antwoorden van Michael gechanneld door Christy

Christy, Theo, Philip: Je leest in heel veel boeken over spiritualiteit, persoonlijke groei en ontwikkeling dat het heel goed is tijd te nemen in de natuur te zijn om in een juiste staat te komen. De kracht van de natuur wordt door heel veel mensen onderschreven, kortom hoe kan de natuur je helpen om je eigen antwoorden te vinden?

Michael: We zijn heel blij met deze vraag omdat het zo krachtig werkt als mensen zich realiseren dat ze zich in de natuur op een hele schone en zuivere manier kunnen legen oftewel het hoofd leegmaken en niet-eigen energie kwijtraken. Het is heel eenvoudig. Bijvoorbeeld als je op een plek bent met veel wind. Dan spreid je je armen en laat je de wind alle energie die je niet bent van je afwaaien, afblazen zo je wilt en voedt je je met de kracht van de zon. De warmte is een directe energiebron die je bekrachtigt in jouw zijn, in het bij jezelf kunnen komen. Het brengt je, gecombineerd met je ademhaling en dan wel een buikademhaling, in jezelf waardoor je je met beide benen kunt verbinden met de aarde. Degene die het prettig vindt kan daar ook nog een gronding aan toevoegen. (Een gronding is een verbinding maken vanuit je stuitje met het centrum van de aarde.) Hierdoor wordt via jou een verbinding tussen de kosmos en de aarde tot stand gebracht en krijg je een heldere blik waardoor je meer kunt waarnemen vanuit neutraliteit. Dit wil zeggen dat de behoefte om te beoordelen en te veroordelen niet in je opkomt. Mensen vinden dat je overal een idee of mening over dient te hebben waardoor je uit je neutraliteit gehaald wordt, want een mening of een eigen idee is altijd subjectief.
Bij de vraag hoe kan de natuur je helpen om je eigen antwoorden te vinden zijn er verschillende mogelijkheden. U heeft vast gehoord over het contact maken met bomen, liefst grote oer-bomen. Als u uw handpalmen op de bomen legt en u stelt uw vraag vanuit uw hart, erop vertrouwend dat u een antwoord krijgt, komt er in u een zin of een gedachte. Of u verandert emotioneel van gespannen tot een grote mate van rust, want dat kunt u ook als een benodigd antwoord ontvangen. Het is vrij om elke vraag stellen die u bezighoudt. Heel praktisch, ‘moet ik iets wel of niet doen?’, of vragen zoals ‘wat is mijn volgende stap of waar dien ik rekening mee te houden?’. Een vraag is ook ‘volg ik voldoende mijn hart?’. Ontvang dan in rust het antwoord van je hart. Afhankelijk van uw ontvangst modus kunnen dit gedachten, woorden en/of beelden zijn. Als u de vraag stelt vanuit een zuivere intentie om in contact te komen met uw innerlijk weten, dan kunt u altijd vertrouwen op de antwoorden die u op deze manier ontvangt.
Ook bijvoorbeeld als u een strandwandeling maakt en u vol, druk en haastig bent. Gun uzelf dan de rust om in of bij de branding te staan. Dan voelt u het werk van de ioniserende energie van de golven die een zuiverende en een rustgevende uitwerking op u hebben. Het feit dat u uzelf de tijd gunt om het te ontvangen wordt u op een hele zachte en soms krachtige manier bewust dat u of over grenzen bent gegaan of uzelf teveel heeft weggeven. Dan helpt de kracht van de zee u om er afstand van nemen of zaken los te kunnen laten.

Theo: Als je kijkt naar de aarde dan zie je dat er op verschillende plaatsen zogenaamde krachtplekken* zijn. Vaak zijn dat plekken waar in de historie mensen zich steeds verzameld hebben omdat ze op die plekken makkelijker antwoorden vonden op levensvragen. Met onze opleiding gaan we er ook naar toe omdat er veel levensenergie en informatie over het leven te vinden is. Bijzonder is dat heel veel van die plaatsen op één lijn liggen. Wij gaan vaak naar de zogenaamde Michael lijn. Wat kan Michael over dit soort plekken zeggen en over wat deze met mensen doen?

Michael: Dit soort plekken kan men leylijnen of vortexes van energie noemen en zijn locaties waar mensen zich veiliger voelen. Mensen die zich daardoor gezien en/of erkent voelen zijn daardoor niet meer afhankelijk van anderen die regelmatig met een heel eigen uitgesproken antwoord komen. Wat deze plekken doen is eigenlijk een verbinding makkelijker maken met het universeel weten. Zoals ieder weet heeft de aarde een hele grote mate van kennis in zich opgeslagen. Deze kennis ondersteunt het verlangen van mensen om aan zichzelf vragen te stellen die, zoals u het noemt, levensvragen zijn. Door op deze krachtplekken vanuit vertrouwen de vraag in zichzelf of hardop uit te spreken kan men meer en makkelijker ontvangen. Deze plekken geven ook veel steun of bekrachtiging, of in gevallen waar moed nodig is, om los te laten om een volgende fase van het eigen leven in te gaan. Door die kracht / moed daarin te voelen kan er een krachtig zelfvertrouwen ontstaan en waardoor de keuze helderder is. Hierdoor verdwijnt twijfel zodat het ook echt gezien kan worden voor het innerlijk weten of het grotere bewustzijn. Daardoor verandert de afhankelijkheid van het zoeken naar een coach of naar begeleiders in dit proces, want het innerlijk weten kent geen twijfel.

Theo: Ja, zo ervaar ik het ook op die plekken. Dat je op een of andere manier intunet op een universeel weten.

Michael: Ja, juist daarom zijn er ook veel kerken, basilieken, bedevaartplaatsen op die specifieke plekken gebouwd omdat dit een soort saamhorigheid geeft van zingeving, van troost zoeken, zonder dat men daardoor afhankelijk gemaakt wordt van een ander.

Theo: Behalve van de kerk zelf.

Michael: Dat is een correcte aanvulling als je het hebt over het instituut. Wij hebben het over de energie van de gewijde plek.

Theo: De historie is inderdaad dat vanouds mensen daar bij elkaar kwamen en dat in de loop der tijd die verzamelplekken de locaties werden waar kerken gebouwd werden. Heel vaak gaan we naar dat soort plekken toe en dan staat er een kerk op. Dan lopen we met de ogen dicht door de kerk terwijl de rest van de toeristen staan te kijken hoe mooi de kerk zelf is.
Een vraag die mij integreert: zijn dat plekken waar van nature die energie vanuit de aarde aanwezig is of kan dat ook ontstaan doordat mensen eeuwenlang op diezelfde plek bepaalde dingen gedaan hebben?

Michael: Het is beide. Het zijn die plekken waar door de samenstelling van de aarde, het samenwerken met grotten en met het water er een soort energetisch schone plek kan ontstaan die daardoor mensen aantrekt. Bij uw laatste voorbeeld kan er veel positieve energie ontstaan door een samenkomst van mensen met een pure intentie, waardoor er bijvoorbeeld energetisch lichtzuilen in de aarde geplaatst kunnen worden. Zo voed je ook de aarde die dan weer deze energie en trilling vast kan houden. Dus het is allebei.

Philip: Sedona in Arizona is een stadje dat wordt omringd door rotsformaties bestaande uit oranje- en roodgekleurd zandsteen met meerdere vortexen. Is dat ook een voorbeeld van een voorheen ongerepte natuur met haar aanwezige aardenergie waarbij veel mensen om die reden daar naar toe zijn gekomen?

Michael: Ja dat is zo. Ook bijvoorbeeld plekken waar indianen hun graven hadden. Waar ze met heel veel rituelen alle elementen, moeder aarde en de spirits hebben geëerd. Een uitgezochte specifieke plek, energetisch gezien, die ze weer bekrachtigd hebben door hun eigen rituelen. Dan is het een combinatie van het zoeken naar een energetisch zuivere plek die bekrachtigd wordt door het eren vanuit hun rituelen, dus dat is een tussenvorm.

———–
* Theo deed opleidingen bij het Centrum voor Leven en Intuïtie (CLI). Het CLI organiseert voor haar cursisten regelmatig reizen naar krachtplekken. Veelal krachtplekken op de zogenaamde Michael-lijn, genoemd naar aardsengel Michaël, de naamgever van vele plaatsen op deze lijn. De lijn loopt dwars door Europa, van het eilandje Skellig Michael (Ierland) via Michael Mount (Engeland), Mont Saint Michel (Frankrijk) en Pisa (Italië) naar de Acropolis in Athene en verder. Theo heeft reeds vele krachtplekken op deze lijn en vele andere bezocht. Hij houdt een kaart bij waarop al deze plekken zijn verzameld. Die kun je hier bekijken: Powerplaces.eu