Deze oefening is ontstaan uit dit themagesprek met Michael: Hoe kun je je verlangen realiseren om het verschil uit te maken in de nieuwe economie en energie ?

A. Jezelf voorbereiden

1. Stel je verlangen, je innerlijke drive vast om een verschil uit te willen maken in je werkwijze, zijnswijze en dit te willen delen.
2. Onderzoek wat het maakt dat je dit verlangen nu voelt en dat je dit verlangen niet meer los wil laten? Welke informatie heb je al? Heb je al met mensen gesproken waarbij het ook resoneert?
3. Realiseer je dat er mondiaal heel veel zaden ontstaan die tot bloei worden gebracht om zo de roep naar de nieuwe wereld ook handen en voeten te geven. 
4. Onderbouw je verlangen, zodat je dit over kunt brengen.
5. Bepaal het juiste moment en de juiste plek met de juiste mensen om je verlangen te delen. Vraag aan jezelf: met welk doel wil ik spreken? Vanuit welke intentie wil ik dit overdragen, overbrengen? Hoe zorg ik ervoor dat ik niet aan het overtuigen ben, echter slechts wil delen?

B. Ga staan voor wat er in je leeft
1. Gebruik je sensitiviteit om te bemerken of dit het moment van meerwaarde is om jezelf te willen uitspreken.
2. Spreek eerlijk en oprecht vanuit je totale zijn, je innerlijke wijsheid, je Hoger Zelf. 
3. Vermijdt discussie omdat je je gelijk wilt halen, echter neem waar, gebruik de juiste woorden en sta open voor wat er ontstaat.

C. Resultaat: je wordt niet gehoord
1. Kruip niet in je schulp en blijf dicht bij jezelf en je verlangen.
2. Zeg tegen jezelf: dat wat ik te delen heb is belangrijk!
3. Leer van deze ervaring en herhaal op een juist moment weer stap A of zoek een andere plek waar je jouw verlangen wilt delen.

D. Resultaat: je wordt wel gehoord
1. Voel dankbaarheid en blijheid dat dit heeft kunnen gebeuren en wees bewust hoe belangrijk de juist gekozen woorden waren. 
2. Voel de voldoening van jouw bijdrage aan de transformatie, de verandering, waardoor het een bijdrage aan een soort dragend net, het grote geheel is.

Categories: Toepassingen