oogcontact

Philip: Waarom hebben we  de drang om elkaar op straat aan te kijken? Ook als je jezelf voorneemt om niet te kijken gebeurt het toch vaak. Zelfs op het moment dat je elkaar passeert, kun je elkaar op het laatste moment nog vanuit de ooghoeken aankijken.

Michael: We hopen dat u nog veel zult genieten van het oogcontact. Waarom zou u daarvan niet genieten? Het is heel simpel, mensen zijn zich steeds meer bewust van de behoefte aan een verdieping, waardoor mensen ook veel alerter signalen van het universum ontvangen. En aangezien dat de ogen nog steeds de ogen van de ziel mogen zijn, is het oogcontact ook een manier om de ander te herkennen. Dus in feite is het een niet fysieke aanraking waarin mensen gezien willen worden, de ander erkennen dat zij gezien zijn. Heel plat gezegd, het  is een zoektocht van soort zoekt soort.

Philip: Als je bij die zoektocht van soort zoekt soort, dezelfde soort mensen tegenkomt, wat is daar het effect van?

Michael: Dat je gezien bent en dat je herkent bent als zijnde iemand vanuit een gelijkwaardig niveau. Hierin is de  herkenning het sleutelwoord. Je herkent dat iemand een diepte, een bewustzijnsniveau heeft, die resoneert met uw eigen Zijn. Het is onmogelijk om oogcontact te hebben zonder dat er iets in het eigen lichaam gebeurt. Er resoneert iets; een emotie komt op, er komt een glimlach op, een instant behoefte komt op om met die mens een gesprek te hebben of er in de buurt te willen zijn.

Theo: Ik begrijp dat als je iemand in de ogen kijkt, dat er wat resoneert, je maakt een verbinding. Betekent dit dat als je absoluut niet met mensen resoneert, je elkaar niet in de ogen kunt kijken?

Michael: Ja, en dat de uitstraling natuurlijk aan de ogen vooraf gaat. Dus het feit dat u een soort weerstand voelt of niet eens een behoefte heeft om oogcontact te maken, is een signaal: ‘Ik hoef even niets met deze persoon’. Of bij weerstand  dat u met deze persoon oogcontact ontwijkt. Theo: Ja, want aan de ene kant is het redelijk oppervlakkig omdat er geen fysieke aanraking is, echter aan de andere kant is het toch heel diepgaand.

Michael: Als het als oppervlakkig wordt ervaren dan heeft het geen betrekking op wat wij net hebben gedeeld.

Theo: Nee, ik denk dat oppervlakkig niet het juiste woord is.

Michael: Dat voelt dan meer dat u dan toevallig op ooghoogte  langs mensen kijkt en dat is niet wat met de zoektocht te maken heeft.

Theo: Nee, helder.