foto-soep

Theo: Wat is de motivatie van je Essentie om in een leven voor bepaalde combinaties van persoonlijkheidsaspecten en kenmerken te kiezen?

Michael: Het is niet zo 1, 2, 3 te verwoorden. Het zou hetzelfde zijn als halverwege de zin doorgaan met vertellen, want de ziel kiest combinaties omdat dat voor de voortgang van de zieleontwikkeling tot de vervolmaking de hoogste prioriteit heeft. Zonder die ervaringen kan er een stagnatie ontstaan in de ontwikkeling van de ziel. Dus eigenlijk zijn dit de twee zinnen die u daar als een antwoord op kunt zien.

Theo: Waarom kiest je ziel ervoor Thaise kippensoep te maken en niet de Franse uiensoep?

Michael: Daar heb je net antwoord op gekregen.

Theo: Ja, dus dat ontstaat door alle keuzes die in de levens gemaakt worden en de ontwikkeling die daarvan het gevolg is?

Michael: Ja.

(De Thaise kippensoep en Franse uiensoep had Michael in een eerdere sessie gebruikt als metafoor voor wat je in al je levens te leren hebt. Daarin gaat iedereen een andere route met deels dezelfde en deels vergelijkbare ingrediënten. Als je de ene soep hebt leren maken, dan weet je voldoende wat koken is en is het niet meer nodig om een andere cursus te volgen voor een andere soep.)