branding-zee-strand540x175

Antwoorden van Michael gechanneld door Christy.

Een rode lijn in mijn werkend leven als levensloopbaancoach is een tekort aan geld om een rustige eenvoudige basis te hebben om vanuit rust te kunnen aanreiken. Zelden bezig geweest met inkomsten vergaren maar met spirituele overvloed. Echter ik ben in een periode aangekomen dat ik geen inkomstenbasis meer heb. Ik ben er erg moe van en vraag me af wat mijn leerles in dit leven is. In liefde, de vragenstelster

Michael: Beste vragenstelster, er is altijd in een mensenleven een periode van vette jaren en minder vette jaren. Het doel van minder vette jaren is om dan in overgave en vertrouwen de tering naar nering te zetten. Als dat u moeilijk valt, tel dan alstublieft uw zegeningen. Onze vraag is, waardeert u financieel uw eigen kwaliteiten, wilt u onderzoeken of u meer weg geeft aan tijd en aandacht, zonder dat daar iets tegenover staat? Dus kijk kritisch hoe u uw prioriteiten stelt en ook of u ook genoeg luistert naar de signalen van uw lichaam. Wat wij waarnemen is dat u regelmatig over uw eigen grenzen gaat en niet leeft vanuit vertrouwen. Waardeer uzelf meer dan u weet te zijn.

Ik kan me voorstellen dat ik niet de enige ben met deze vraag: Wat zegt Michael over de verkiezing van Trump in het licht van de zogezegde grote transitie naar het tijdperk van vrede. Ikzelf heb groot verdriet gevoeld bij deze keuze van het Amerikaanse volk, waarbij ik voel dat we hiermee weer verder terug zakken naar afgescheidenheid i.p.v. door te ontwikkelen naar grote eenheid. Ook een gevoel van ongeloof dat we eigenlijk toch veel verder afstaan van de transitie dan ik had gedacht. Hartelijke groeten, de vragenstelster.

Michael: Beste vragenstelster, in tegenstelling tot wat er tot nu toe zichtbaar werd van deze man heeft ook deze Trump een goede en een liefdevolle kant. Zijn gehele persoonlijkheid en presidentschap kun je zien als een versneller van het doorbreken van niet kloppende systemen. Ook het wakker schudden van velen die dachten een nee stem tegen Hillary uit te brengen worden zich nu bewust van de gevolgen van hun keuze. Dus goed om je te beseffen dat het geen ja stem voor Trump is geweest. Het heeft deze mens zelf verbaasd dat hij zover gekomen is. Dus de verantwoordelijkheid die het stemrecht geeft is ook niet gerespecteerd. Daarnaast heeft Trump een betere en ook meer zakelijke strategie gevolgd om de voor hem belangrijke pijlers voor zich te winnen. Het zal zeker voor groepen mensen nadelige effecten hebben, echter het zal ook waardevolle ontwikkelingen teweeg brengen. Zo ziet u maar weer hoe lastig het is om een verwachting te hebben van waar de wereld al staat, uw bewoordingen de transitie. Wat nodig is dat er een energie naar dit land gestuurd wordt waarin licht en liefde de belangrijkste factoren zijn en dat mensen niet in angst en negativiteit schieten of blijven hangen. Aan Europa de vraag om vanuit openheid/neutraliteit en een groter vertrouwen te blijven volgen wat er zich zal ontwikkelen.

Lieve groet aan Michael. Sinds twee maanden woon en werk ik met mijn gezin in het buitenland in Europa. Wij zijn hier aangekomen in het hoogseizoen en om de waarheid te zeggen: ik heb nooit eerder zo hard gewerkt. Voordat ik hierheen ging, was mij volledig duidelijk dat mijn ziel me hierheen leidde. Vooral het intense, nooit eerder zo prachtig beleefde contact dat ik ervaarde in de eerste weken, was als fluweel voor mijn ziel. Maar nu ben ik steeds vaker heel boos of erg verdrietig en het gevoel een beetje kwijt dat ik nog luister naar mijn ziel. Dat maakt mij soms moedeloos. Wat is nu wijsheid om te doen, laten of denken? Hartelijk dank, de vragenstelster.

Michael: Beste vragenstelster, zoals bij iedereen die te moe is geworden verliest ook u het contact met uw ziel. Het schijnt ons toe dat u onvoldoende heeft geluisterd naar de signalen vanuit uw hart en lichaam. Dus in plaats van uzelf van uw centrum af te laten leiden door deze negatieve emoties, keer in stilte terug naar uw centrum. Vraag uw gidsen / engelen om wijsheid, geduld en acceptatie van het hier en nu. Als u zich herinnert hoe u uzelf heeft verbonden met uw ziel, breng dan uzelf opnieuw naar uw vorm van deze verbinding en u zult ervaren dat u zichzelf weer in rust en overgave brengt, waardoor u opnieuw de door u verlangde staat van zijn kunt ervaren. Hierdoor brengt u zich weer terug in de verbinding waar u zo positief over sprak.

Beste Michael, ik zit voor mijn gevoel al lange tijd in een intens transformatieproces waar geen einde aan lijkt te komen. Al enige tijd lijkt het alsof ik in contact met vrouwen uit mijn verbinding ga of deze niet kan maken. Dit geeft mij een behoorlijk machteloos en drukkend gevoel en het lijkt dan alsof mijn energie wegtrekt. Heeft dit ook met de verbinding met vrouwen te maken of zit hier iets anders achter? Kunt u mij inzichten of handreikingen geven waardoor ik dit stuk in mij ook kan transformeren. Hartegroet, de vragensteller.

Michael: Beste vragensteller, zoals wij waarnemen gaat u naar uzelf kijken door de ogen van vrouwen. Dan heeft u gelijk een oordeel over uzelf. U bent dan zo ver weg van uw eigen kern dat u daardoor ook niet meer met uzelf verbonden bent. Met het gevolg dat u uzelf niet accepteert zoals u bent op dat moment. Dan speelt de overtuiging een rol ‘wat maakt dat zij mij interessant kunnen vinden?’ Dus als u stopt met die zelfveroordeling en u zich realiseert hoeveel mooie kwaliteiten u bezit, is er geen enkele reden waarom u niet in contact kunt treden met vrouwen die u ontmoet.

Ik kom volgende maand in de bijstand omdat ik nog geen nieuwe baan heb, hoe moet ik dit plaatsen in mijn persoonlijke groei en geestelijke ontwikkeling, de vragensteller.

Michael: Beste vragensteller, hoe vreemd het u nu mag klinken, zouden wij u willen zeggen, tel uw zegeningen. U heeft uzelf in een situatie gebracht waarin u aan uzelf alle tijd kunt besteden. Het is op zijn plaats dat u een heroverweging maakt van wat voor u van wezenlijk belang is. Hoe kunt u vanuit uw kwaliteit van zijn een waardevolle bijdrage leveren aan de mensen om u heen. Focus u op de uitdagingen die deze situatie met zich mee brengt in plaats van mogelijk te vervallen in een slachtoffer rol. Vanuit uw vrije keuze kiest u hoe u wilt leven in deze nieuwe situatie.

Beste Michael, ik heb heel sterk het gevoel dat ik (relatief gezien) voor de eerste keer hier op aarde ben. Ik zou heel graag willen weten waar ik voor dit leven was. Ook ben ik zo’n beetje altijd ziek en kom gewoon niet verder in m’n leven dan m’n lichamelijke klachten. Waar komt dit vandaan? Hoe kan ik verder komen dan ziek zijn alleen? Alvast bedankt voor uw antwoord. Vriendelijke groet, de vragenstelster.

Michael: Beste vragenstelster, het is zeker niet uw eerste leven op deze aarde. Het is niet van belang om te weten welke levens u hiervoor heeft geleefd. U heeft, voordat u reïncarneerde in uw huidige leven uzelf de vraag gesteld, hoe leeft iemand met een niet volmaakt lichaam? En dat is de reden waardoor u met lichamelijke/fysieke ongemakken te maken heeft. Voor u is het van belang dat u in een staat van overgave komt. Het helpt ook om de lichaamsdelen die goed functioneren te eren en te koesteren. Bijvoorbeeld uw longen, uw hart, uw spijsvertering mogen met meer dankbaarheid door u ervaren worden. Wij wensen u sterkte en kracht toe om uw lichaam te omarmen.

Gegroet! Ik sta voor een enorme uitdaging. Ik ga emigreren met mijn gezin en in het buitenland ook werken. Ik voel goed aan dat mijn zielsgroei zit in authenticiteit, bij mezelf blijven. Tegelijkertijd is er enorm veel werk en kan ik soms echt angstig zijn dat het mij niet lukt en ik mijzelf (weer) verlies. Hoe ga ik daarmee om? Met grote dank, de vragenstelster.

Michael: Beste vragenstelster, u heeft vanuit een groot vertrouwen de keuze gemaakt te emigreren naar Italië. Dat dit heel veel werk met zich meebrengt en wat meer voelt dan dat u in 1e instantie kon voorzien, maakt dat het nu een beetje over u heen spoelt. Als u gesetteld bent en u uzelf daarin voldoende tijd gunt, dan komt u vanzelf weer terug in het oervertrouwen waarmee u deze keuze gemaakt heeft. Dus als u steeds uw doel voelt en leeft, kunt u uzelf niet kwijt raken. En als u zichzelf daarnaast ook toestaat ‘fouten’ te mogen maken houdt u de druk van de ketel. Wij hebben vertrouwen in u en uw kwaliteiten en zijn er ook voor u waar u zich ook ter wereld bevindt.

Goedemorgen, ik zit met het volgende. Er zijn veel extreme moslims in Nederland met zeer bizarre ideeën over vrouwen en dat vrouwen geen alcohol mogen drinken en niet schaars gekleed over straat mogen gaan. Indien zij aangerand worden is dit hun eigen schuld. Verder hebben zij moeite met homo’s en joden. Dit raakt me zeer, immers hebben we hier een mooie samenleving en door dit soort lui (die veel volgers hebben) wordt onze samenleving aangetast. Ik heb geen moeite met moslims maar wel met extreme moslims die niet kunnen omgaan met onze samenleving en/of die zich niet willen voegen naar onze samenleving en hun eigen wetgeving willen invoeren. Hoe kan ik hier mee omgaan en/of anders tegenaan kijken? Alvast bedankt en hartelijke groeten, de vragenstelster.

Michael: Beste vragenstelster, wij zijn blij met uw vraag, namelijk om het volgende. U vraagt ons hoe u met deze door uw ogen ongewenste situatie om te kunnen gaan. Laat u niet verleiden om mee te gaan met de angst die verspreid wordt door veel aandacht aan deze extreme moslims te besteden. Ieder mens wil uiteindelijk drie dingen: liefde, erkenning en aandacht. De werking die op deze mensen in kan werken is om zich bewust te worden hoe een maatschappij vanuit een andere levenswijze en levensvisie aan deze drie waarden tegemoet komen en te leren leven vanuit liefde, erkenning en aandacht voor de ander. Dus onze uitnodiging aan u: leef zichtbaar vanuit trouw aan uw eigen waarden.

Geachte Michael, mijn leven voelt als een opeenhoping van sombere ervaringen. Na mijn scheiding 10 jaar geleden dacht ik dat het leven beter zou worden, maar niets bleek minder waar. Alleen maar tegenslagen. Ik ben altijd bezig en op zoek naar heling gegaan maar op de een of andere manier lukt het niet. Voor mijn kinderen leef ik door maar het leven is niet meer leuk. Ik voel verslagenheid, intens verdriet, woede, frustratie en koppigheid. Vroeger had ik nog doorzettingsvermogen maar daar is weinig van over. Ook heb ik al 10 jaar een beeld van een nieuwe partner maar zal deze ooit in mijn leven komen? Ik geloof er momenteel niet echt meer in. Wat doe ik toch verkeerd? Of zijn er negatieve energieën om mij heen?

Michael: Beste vragenstelster, om met de laatste vraag te beginnen, kunnen wij u verzekeren dat er geen negatieve energieën om u heen zijn in de zin zoals u bedoelt. Als u zich meer bewust bent van uw eigen innerlijke schoonheid en dat volledig accepteert als een waardevolle bron voor uzelf, maakt u zich niet zo afhankelijk van de mensen om u heen. Helaas kijkt u vaker door een zwarte bril dan door de ook ‘mogelijke’ roze bril. De heling zit in uzelf. Dus als u stopt uzelf slachtoffer te voelen van het leven, kunt u genieten van wat het leven te bieden heeft. Uw kinderen hebben recht op het goede voorbeeld van hun ouders. Dus aan u welke keuze u wilt maken een durft u uzelf open te stellen voor de zonnige kant. Dan wordt u ook weer aantrekkelijk voor een mogelijke partner.

Graag zou ik de volgende vraag aan Michael voorleggen: ‘Als ik wil leven naar mijn kernwaarden en me niet meer mijn leven wil laten beïnvloeden door mij niet helpende oude denk- en gedragspatronen, wat helpt me dan het meest hierbij?’ En hoe kan ik mijn drang tot controle loslaten en tot overgave komen aan….mijn innerlijk zelf? Met vriendelijke groet, de vragensteller.

Michael: Beste vragensteller, zoals onze belangrijke boodschap luidt, bent u een mens en heeft daardoor uw eigen vrije keuze. Dus u kunt besluiten uit uw ongewenste groef te stappen. Wat u daarbij zou kunnen helpen is te onderzoeken wat deze u niet helpende oude denk- en gedragspatronen opleveren. Want zoals u de vraag stelt houdt u deze nog in stand. Op uw tweede vraag: hoe gaat u in gesprek met uw innerlijk zelf? En welke vragen stelt u aan uw innerlijk weten? Als u gaat leven naar de antwoorden die u van uw innerlijk zelf ontvangt, leert u in overgave te leven. Wij wensen u veel plezier met uw innerlijke reis zodat u in mededogen naar uzelf uw vrije keuze leeft.

Lieve bemiddelaars en helpers, mijn vraag aan Michael is of ik door moet gaan met mijn huidige methode en werk om mensen te helpen. Ik stagneer financieel. Welke richting in mijn leven mag ik meer aandacht geven en of in welke vorm van werkzaamheden mag ik mij meer verdiepen? Heel veel liefs en respect van de vragenstelster.

Michael: Beste vragenstelster, als u nu niet financieel onafhankelijk wordt is er dus zeker aandacht nodig over uw instelling van waaruit u uw diensten aanbiedt. Wij hebben niet de indruk dat u zichzelf heel veel gunt voor de inspanningen die u pleegt. Dus als u uzelf als waardevol en ervaren neerzet, trekt u mensen naar u toe. Want u bent wel geschikt om met mensen te werken. Op uw vraag waar u meer aandacht aan mag geven, dat is alles wat ertoe leidt om beter voor uzelf te zorgen en gehoor te geven aan uw echte innerlijke behoeften.

Lieve Michael, ik droom regelmatig over mensen / situaties (meestal heftig ) die daarna uitkomen? Het gaat meestal over mensen die ik goed ken of over mezelf . In elke droom is er een overleden persoon/personen die hoort bij de persoon/personen waarover ik droom. Mijn vraag aan U is: waarom? wat moet ik ermee? waarom laten ze mij dit zien? Veel liefs aan U, met vriendelijke groet, de vragenstelster.

Michael: Beste vragenstelster, u heeft bewust gekozen vooraf aan uw reïncarnatie om zo veel mogelijk informatie tot u te krijgen op het moment dat uw bewustzijn dit kan ontvangen. U heeft altijd keuzevrijheid als vrouw van vlees en bloed of u ervoor kiest met deze informatie iets te ondernemen. Als u dit niet prettig vindt kunt u altijd, voordat u gaat slapen, vragen om deze informatie niet te krijgen.

Aartsengel Michael mijn vraag is, als ik u aanroep ben u dan altijd bij mij op dat moment. Omdat ik op het ogenblik niet mijn balans kan vinden omtrent het overlijden van mijn man. Wat moet ik daaraan doen!! Groet, de vragenstelster.

Michael: Beste vragenstelster, u stelt de vraag aan de Michaelgroep. Wij zijn een groep van 1050 essenties die ook allemaal op aarde hebben geleefd. Echter, wij hebben een directe verbinding met de Aartsengel Michael en kunnen uw vraag daarom ook beantwoorden. Wij weten dat diegenen die aangeroepen worden altijd ondersteuning, in welke vorm dan ook, aanbieden. Als u vanuit zuiverheid een engel, een gids of een andere entiteit aanroept zal deze gehoor geven aan uw (hulp)vraag. Het is afhankelijk van de gevoeligheid of emotionele staat van zijn of men deze aanwezigheid kan waarnemen. Dus blijf vertrouwen hebben dat u gehoord wordt. U spreekt over onbalans en wij zouden het uw rouwproces willen noemen. Heb geduld met uzelf.

Lees verder: Korte vragen en antwoorden 2015

 

 —————
Zelf een vraag voorleggen aan Michael? Lees hier meer…