Meanderende rivier540x175

 

December 2015

Michael, ik ben een vrouw van eind 50. Ik ben een warme, gevoelige en sterke vrouw die de laatste jaren veel te verwerken heeft gekregen. Geleerd vanuit het gezin om niet te klagen, door te gaan en mezelf daardoor te weinig te zien. Ik ben sterk spiritueel geïnteresseerd. Sinds maart dit jaar heb ik een oogaandoening, waardoor ik wazig zie. Het was genezen en in september heel heftig terug gekomen. Ik zie nog 30-40% met 1 oog. Het andere ziet niet meer scherp. Ik heb 35 jaar met plezier gewerkt in het onderwijs als docent psychologie. Sinds 6 jaar werk ik in een andere functie, nl. als coach voor jongeren met allerlei problematieken. Sinds twee jaar merk ik dat dit werk mij niet meer blij maakt en ik er geen energie meer van krijg. Komt dit door het vele wat in mijn leven is gebeurd de laatste 5 jaar of is het de inhoud van dit werk? Wat is de reden van mijn oogziekte en is er verband met mijn werk? Is ander werk zoeken aan te raden? Ik heb hier veel over nagedacht en besproken. En weet het nog niet. Vast hartelijk dank. De vragenstelster.

Michael: Beste vragenstelster, gelukkig erkent u een sterke vrouw te zijn en bent u in uw kracht gebleven, ondanks de tegenslagen in uw leven. Het gezichtsverlies heeft er inderdaad mee te maken dat u vol zit. U kan en wil er niet veel meer bij hebben. Om het jaar goed af te sluiten mag u uzelf rust gunnen. Daardoor krijgt u weer contact met uw gevoel waardoor het samenwerken met uw lichaam weer mogelijk wordt. Hiermee neemt u dan de lichaam signalen weer serieus. U bent lange tijd op wilskracht door gegaan en daardoor over uw grenzen heen gegaan. Kan het zijn dat u niet veel resultaat ziet van het werken met deze jongeren, dat uw energie hier op leeg loopt? Dus voordat u definitieve stappen gaat zetten voor mogelijke werkverandering dient u uitgerust te zijn. Op dit moment bent u te moe en niet in de juiste vorm om ander werk te zoeken.

November 2015

Beste heer Michael, ik ben al jaren bezig met mezelf te healen en inzichten te krijgen in mezelf. Toch lukt het me niet om te stoppen met roken of wil ik het niet. Ik weet inmiddels een heleboel van het mechanisme roken maar ook dat helpt me niet. Ik denk wel eens dat ik een tijdje naar een plek moet gaan waarin het niet mogelijk is te roken. Ik mis ook een harde hand. Een stok achter de deur. Ik kan het in mijn eentje niet oplossen. Wat moet ik doen?

Michael: Beste vragenstelster, de sleutel ligt in het feit dat u zich onvoldoende bewust bent dat u een grote verantwoordelijkheid heeft in het verzorgen van de tempel van uw ziel, namelijk uw fysieke lichaam. Dus als u zich als mens/vrouw niet een goede gezondheid gunt, oftewel het risico te beperken op een mogelijkheid tot longkanker, probeer dan in alle respect voor wie u weet te zijn te handelen. U tracht een zuiver waarden en normen patroon te hanteren, echter zonder te zorgen voor een zo goed mogelijke gezondheid, kunt u niet leven naar uw eigen waarden en normen. Aan u de keuze.

Hallo, Momenteel heb ik het gevoel in een uitzichtloze (of erg beperkende) situatie te zitten. Ik heb geen werk al 2 jaar niet.
Voor deze tijd heb ik zelfstandig geleefd, had ik een leidinggevende baan en financieel alles op de rit. Ik heb een vriend die last heeft van psychoses en af en toe nog terug valt in drugs. We hebben samen een kindje van 1,5 jaar, zij doet ’t fantastisch en ik geniet met volle teugen van haar. Maar we hebben al vanaf haar geboorte een ondertoezichtstelling van jeugdzorg. Daarnaast hebben we financiële problemen, die we wel hebben overgedragen aan de stadsbank dus daar wordt wel aan gewerkt. Wat heb ik te leren van deze situatie en hoe kom ik hier uit? Momenteel weet ik ook niet welk werk ik wil doen, mijn oude vak of dat ik voor iets heel anders wil gaan. Vriendelijke groet, de vragensteller.

Michael: Beste vragenstelster, wat jammer dat u in deze context bent aanbeland. Echter, zoals u zelf weet is er naar aanleiding van de vrije keuze altijd oorzaak en gevolg. U labelt uw situatie als uitzichtloos. U bent daarentegen ook in staat om een toekomstperspectief neer te zetten in plaats van de door u beide ongewenste situatie op deze manier te accepteren. U heeft samen besloten om een nieuwe ziel geboren te laten worden waarin dit nieuwe leven zich wil ontwikkelen als een liefdevol mens. Het proces om uit uw ongewenste situatie te komen, zeker gezien de terugval van haar vader, geeft hierop niet het gewenste perspectief. Dit meisje heeft voor u beide gekozen in de veronderstelling dat zij haar ouders kan helpen om hun leven weer op de rails te krijgen. Dus hopelijk stellen jullie je dochter niet teleur, zodat ook jullie je verder op wezensniveau kunnen ontwikkelen. In deze context is het niet zo belangrijk welk werk u wilt doen. Het gaat erom dat uw grootste verlangen er toe bijdraagt om weer een gezond leven te leiden. Deze verantwoordelijkheid geldt ook voor uw partner. En als het te zwaar is om dit pad alleen te bewandelen is deskundige hulp noodzakelijk.

Oktober 2015

Hoe kom ik tot de kern van mijn persoonlijkheid. Met vriendelijke groet, de vragensteller.

Michael: Beste vragensteller, het beste korte antwoord is: ‘Ken uzelf’. Wij zouden u willen uitnodigen om te beginnen minimaal 1 kwartier per dag te onderzoeken hoe u zich voelt. Te onderzoeken wat uw beweegreden zijn om te spreken en te handelen. Een andere ingang is: waar wordt u blij van, wat geeft u energie? Door deze inzichten bent u in elk geval meer gericht op uzelf en wat u beweegt. In plaats van u volop bezig te houden met uw omgeving, uzelf toe te staan allerlei aannames te hebben zonder deze te checken op waarheid. Dus uw weg naar binnen, door te kiezen er voor uzelf te zijn, opent de deur naar uzelf. Dan heeft u gelijk verbinding of contact met uw eigen Kern en kunt u ervaren wat het verschil is om gehoor te geven aan uw eigen verlangens in plaats van te gokken wat de wereld van u verwacht.

Lieve Michael, de grootste blokkade die steeds al vanaf kind speelt is de moeite echt te aanvaarden dat wat is. Mijn wezen en lichaam zijn zo sterk en gewend altijd een oplossing te vinden. Echter rauwe zielepijn ervaren, accepteren en aanvaarden geeft zoveel verzet. De wil zit er steeds tussen. Raak er helemaal uitgeput van en krijg steeds opnieuw een uitdaging. Wil zo graag versmelten met het Goddelijke en leven alleen vanuit de ziel. Ik kijk uit naar uw reactie, de vragenstelster.

Michael: Lieve vragenstelster, wat jammer dat u zo in gevecht met uzelf blijft. U hoeft uzelf het jawoord te geven om te worden die u weet te zijn. Als u zich realiseert dat uw mens-zijn bedoeld is om u op zieleniveau te kunnen ontwikkelen, mag u tegen uzelf zeggen: ‘waarom maak ik deze keuze, dient dit mijn ziel?’ Als u weet dat dit niet dienend is aan uw ziel, zeg tegen uw mens- zijn: ‘ik laat het doel van mijn ziel voorgaan’. Anders gezegd, ik doe een stapje terug voor het bereiken van mijn zieledoel. Hierdoor gaat de vrouw wie u bent ervaren hoe verrijkend en ontspannend het leven wordt als je vanuit de flow leeft. Dus u gaat uzelf leren vertrouwen op het volgen van uw hart, door te handelen vanuit uw zielewens en gaat ervaren hoe prettig het is om te leven zonder strijd waardoor u in uw totaliteit leert te accepteren.

Dag Michael, eind 2010 ben ik gestopt met mijn werk. Sindsdien heb ik veel aan persoonlijke ontwikkeling gedaan (waaronder een persoonlijkheidsprofiel, volwassenziel, niveau 6 en Bruggenbouwer). Nu heb ik een sterk gevoel dat er een taak voor mij ligt in het begeleiden en/of helpen van mensen. Daarom ben ik augustus 2014 een eigen coachpraktijk begonnen. Echter in een jaar tijd heb ik slechts een handvol mensen (eigenlijk alleen vrouwen) mogen ontvangen als cliënt. Het loopt dus niet. Nu heb ik al een tijd het gevoel dat ik vastzit en niet verder kom, iets in mezelf houd me tegen, waardoor ik niet bij mijn creativiteit kan. Mijn levensles ligt op communicatie en mijn missie is balans brengen tussen hoofd en hart voor mezelf maar ook voor anderen. Daar past een coachpraktijk goed bij. De vraag is dan ook; wat houdt me tegen? Of met andere woorden, waarom manifesteer ik mezelf niet op de manier zoals de bedoeling is? Hartelijke groet, de vragensteller.

Michael: Beste vragensteller, het klopt dat er een taak op u ligt te wachten in het begeleiden en/of helpen van mensen. Het beroep van coach past ook bij u, echter hoe denkt u over uw coaching kwaliteiten? Het geeft ons een gevoel dat u uzelf daarin niet als waardevol en gekwalificeerd genoeg ziet. Het heeft ook te maken met uw gunfactor om een succesvolle coach te zijn. U staat niet voor uzelf en voor uw missie. U mag u in deze rol meer waarderen. Laat de wereld weten wat uw verlangen is en deel met anderen hoe waardevol uw bijdrage is en dat u authentiek durft te zijn in het kiezen van uw eigen vorm.

September 2015

Dag Michael, ik ben eigenlijk al jaren bezig met het spirituele. Maar bij meditatie val ik in slaap. Ook neem ik me voor om veel te communiceren met mijn gids(en). Maar steeds verflauwt mijn aandacht of word ik intens moe. Daardoor denk ik weleens: verspil ik mijn leven met alledaagsheid? Ik ben uit een loodzware baan gestapt en ga nu aan een rustigere baan beginnen. Gaat het goed komen met de communicatie en met mijn levenstaak op Aarde? En wat kan ik ervoor doen dat het meer gaat (blijven) stromen? Alvast hartelijk bedankt.

Michael: Beste vragensteller, het is een zeer verstandig besluit om uit die baan te stappen omdat een te zware baan u van uzelf weghoudt. Dus als u probeert te mediteren zet u feitelijk de deur open om de signalen en behoeften van uw lichaam te horen. De reden dat u bij meditatie in slaap valt is tweeërlei. A. U bent fysiek te moe om gefocust te blijven op uw mediteren en b. is mediteren voor u wel de meest waardevolle vorm? U heeft veel meer rust en ontspanning nodig om met uzelf in verbinding te komen en vanuit deze staat van zijn contact aan te kunnen aangaan met uw gids en gidsen. Wij stellen u voor om eens tijd te nemen om uzelf onder de loep te nemen om daardoor uw echte levensprioriteiten te herijken, dan krijgt u vanzelf inzichten en antwoorden op uw vragen.

Augustus 2015

Lieve Michael, in het leven van mijn partner en mij heeft zich een grote kans aangediend om ons te ontwikkelen en dienstbaar te maken. Toch ervaar ik veel fysieke klachten tijdens de uitvoering ervan. Mede daardoor vraag ik mij dan af of het niet het pad van mijn partner is, waarbij ik het gevoel heb dat ik dat moet ondersteunen. Hoe kom ik er achter of het ook mijn weg is (uiteraard in een andere rol), vooral omdat het ook veel strijd oplevert tussen mijn partner en mij? Hoewel ook veel plezier en voldoening. Hartelijk dank! De vragenstelster.

Michael: Beste vragenstelster, het is ook een levenskunst om naar de signalen van uw eigen lichaam te kunnen en te mogen luisteren. Op uw vraag of het ook uw pad is zouden wij willen zeggen, luister naar uw hart in plaats van op wilskracht zaken te willen forceren. U beide bent authentiek met eigen kwaliteiten en mogelijkheden. Als u meer complementair met elkaar kunt werken dan zult u snel met vreugde en humor ieders eigen pad hierin kunnen vinden. Luister naar uzelf, neem de signalen van uw lichaam serieus en onderzoek waar u blij van wordt en kies die activiteiten die bij u passen.

Juli 2015

Dag Michael, ik ben eigenlijk al jaren bezig met het spirituele. Maar bij meditatie val ik in slaap. Ook neem ik me voor om veel te communiceren met  mijn gids(,en). Maar steeds verflauwt mijn aandacht of word ik intens moe. Daardoor denk ik weleens: verspil ik mijn leven met alledaagsheid? Ik ben uit een loodzware baan gestapt en ga nu aan een rustigere baan beginnen. Gaat het goed komen met de communicatie en met mijn levenstaak op Aarde? En wat kan ik ervoor doen dat het meer gaat (blijven) stromen? Alvast hartelijk bedankt.

Michael: Beste vragensteller, het is een zeer verstandig besluit om uit die baan te stappen omdat een te zware baan u van uzelf weghoudt. Dus als u probeert te mediteren zet u feitelijk de deur open om de signalen en behoeften van uw lichaam te horen. De reden dat u bij meditatie in slaap valt is tweeërlei. A. U bent fysiek te moe om gefocust te blijven op uw mediteren en b. is mediteren voor u wel de meest waardevolle vorm? U heeft veel meer rust en ontspanning nodig om met uzelf in verbinding te komen en vanuit deze staat van zijn contact aan te kunnen aangaan met uw gids en gidsen. Wij stellen u voor om eens tijd te nemen om uzelf onder de loep te nemen om daardoor uw echte levensprioriteiten te herijken, dan krijgt u vanzelf inzichten en antwoorden op uw vragen.

Juni 2015

Ik beschouw mezelf als een hoog- zelfs overgevoelig persoon en al gans mijn leven ben ik de verbinding met mezelf verloren, eigenlijk heb ik nooit een diepe verbinding met mezelf gehad. Als man ben ik op deze wereld gekomen met voornamelijk vrouwelijke kwaliteiten (YIN) in een vooral mannelijk georiënteerde omgeving (YANG). Door allerlei omstandigheden (en omdat ik geen andere weg kende) heb ik mezelf altijd dienen te ontkennen, waardoor ik een ander soort persoonlijkheid ontwikkeld heb, van iemand die ik in wezen helemaal niet ben. Om mezelf staande te houden in een wereld die mij niet verstond heb ik ook vaak vastgehouden aan overtuigingen die niet bepaald waar zijn. Ik kom dan ook tot de vaststelling dat ‘eerder dan te leven, ik tot op heden alleen maar overleefd heb’. Ik ben ervan overtuigd dat ik veel meer kan betekenen dan er tot hiertoe is uitgekomen (in de vragen m.b.t. de rollen kwam ik uit op de wereldwijze en de ontwikkelde). Mag ik Michaël vragen hoe ik mezelf kan terugvinden en eindelijk vreugde kan vinden in mijn leven en kan gaan genieten?

Michael: Beste vragensteller, wij zijn blij dat u nu besloten heeft om uw Ware Zelf te willen leren kennen en te omarmen. U heeft tot nu toe veel geleerd over hoe uzelf aan te passen, hoe langere tijd uw eigen wijsheid geen gehoor te geven, waardoor u terecht tot de conclusie bent gekomen ‘ik heb tot nu toe overleefd.’ Dus als eerste stap in uw transformatieproces, is de stap om uzelf op alle niveaus, fysiek, mentaal en spiritueel, te accepteren. Hiervoor heeft u een nieuw commitment aan uw totale Zijn te geven. U bent een hele mooie, warme en te respecteren man. Wellicht kiest u ervoor om samen met een deskundige te leren hoe u uzelf fysiek kunt accepteren. Oftewel, thuis te komen in uw eigen lichaam. De bevrijding die u hierdoor kan ervaren is de stimulans om door te pakken op de transformatie van uw totale Zijn. Als u uzelf hervonden heeft kunt u vanuit uw rol van Ontwikkelde een waardevolle bijdrage leveren aan het leven van anderen. Wij wensen u veel liefde, trots en respect voor uzelf toe.

Beste Michael, zou je me kunnen vertellen wat ik nodig heb te horen om uit een soort impasse te komen. Ik voel heel helder en duidelijk dat ik iets te doen heb, wat vooral te maken heeft met vrouwenenergie. Deze borrelt en wil erg graag naar buiten. Ik heb in de afgelopen twee jaren grote keuzes gemaakt (gestopt met mijn werk om counselor te worden, gescheiden om uit de onderdrukking te komen). Echter op dit moment doe ik weinig met mijn counseling, heb geen werk of inkomen, en voel de vrouwelijke energie als een zeer krachtige onderstroom in mijn systeem, maar het heeft geen richting, geen uitweg. Ik studeer niet, ik solliciteer niet, mijn energie lijkt ongericht en het slaat me lam. Het voelt frustrerend. Het wereldse, het brood wat op de plank moet voor mijn twee kinderen, hangt als een molensteen om mijn nek. Ik vertrouw dat ik het red en geholpen word, want ik red het nog steeds en ik weet dat jullie, of het plan, zorgen dat het goed komt. Dat wat is, zo moet zijn. Toch is mijn ego-deel, mijn aardse deel, niet bij machte met dat vertrouwen mijn bestaan te creëren, en aan de roep die ik duidelijk voel, anderen te helpen, gevolg te geven. Wat heb ik nodig? In liefde en dankbaarheid, de vragenstelster.

Michael: Beste vragenstelster, dank voor het vertrouwen dat u in de kosmos stelt. De volgorde van stappen zetten is in uw situatie belangrijk. Ten eerste voelen wij dat u uzelf nog niet echt heeft bevrijd van wat u noemt de onderdrukking uit uw vorig huwelijk. Vertrouwen hebben in uw levensplan hoort ook op het pad van overgave en tevens het kunnen ontvangen wat u zichzelf in de eerste plaats gunt. Zodra u voor uzelf weet wat u in uw flow brengt weet u ook tot actie over te gaan. Dan verlicht u de molensteen door die contexten en situaties op te zoeken om zo weer uw werk te kunnen uitoefenen. Wij voelen uw passiviteit meer aan als een ongerichtheid en niet zozeer als het niet weten wat u wilt. Onderzoek en gebruik uw creërend vermogen waardoor u uw eigen levenspad weer kan bepalen  en u uzelf weer waardevol vindt om uw bijdrage aan het begeleiden en het ondersteunen van anderen op te pakken.

Hai, ik wilde een vraag voorleggen aan Michael. Ben ik een zwak mens omdat ik steeds verval in dezelfde patronen, steeds moe ben en blijf. Het lijkt alsof ik er niet uit kan komen en de emotionele pijn soms best heftig is, omdat ik te zwak ben. Groet, de vragenstelster.

Michael: Beste vragenstelster, we gaan een wat verrassend voorstel doen. Als u wat u nu noemt, uw zwakke kant, kunt dit zien als uw innerlijk kind. Dit kind heeft u als volwassen vrouw heel hard nodig. Dus telkens als u in de verleiding gebracht wordt om geen nee te zeggen, denk dan aan uw eigen innerlijk kind die uw aandacht en zorg nodig heeft. Op deze wijze hopen wij dat u uzelf serieus gaat nemen en u de verantwoordelijkheid voelt om beter voor uzelf en dit innerlijk kind te gaan zorgen. U houdt van kinderen die u nooit zou willen verwaarlozen. Nu heeft u een mogelijkheid om dit verwaarloosde innerlijke kind met veel zorg en liefde te koesteren.

Beste Michael, mijn kind is in een psychose geraakt en maakt een zeer moeilijke periode door. Hulp van mij als wel mijn vrouw en de andere kinderen accepteert het niet. Mijn vraag is, wat is de leerweg van mij en mijn gezin hierin en op welke wijze kunnen we ons kind het beste steunen in deze moeilijke levensfase? Lieve groet, de vragensteller.

Michael: Beste vragensteller, ten eerste begrijpen wij dat u zich onmachtig voelt omdat u uw kind niet echt bereiken kan. Het voelt dat dit kind door een verwarrende en lastige fase gaat en hoe te helpen is liefdevol aanwezig te zijn. Als metafoor zouden we u een geopende hand geven waardoor jullie kind op de eigen tijd jullie geopende handen kan aanraken en/of vast pakken. Hoe je kind het nu ervaart is dat het vanuit de beste wil van jullie vastgegrepen wordt en niet meer het idee heeft vrij te zijn in de eigen keuze. Het kind heeft zelf niet duidelijk hoe het uit deze machteloze situatie kan komen omdat jullie kind het gevoel heeft er niet veel grip op te hebben. Jullie leerweg is om zo veel mogelijk verbonden te blijven met je eigen bron en het proces niet over te nemen. Dus blijf allen uw leven leiden en leuke dingen doen zonder het kind buiten te sluiten en vanuit de vrije keuze van het kind zelf weer naar jullie gezin te laten komen.

Beste Michael, sinds kort weet ik dat mijn man de symptomen heeft van het Asperger syndroom. De beschrijvingen van de reguliere medische wetenschap vind ik te beperkt om er volledig in mee te kunnen gaan. Ik vraag me meer af wat de spirituele achtergronden zijn en welke lering/groei hij wil doormaken, of is het zo dat ik (de mensheid ) iets kunnen leren van mensen met een of andere vorm van autisme? Dus vraag ik me ook af wat dat van mij zegt, welke lering/groei moet/wil ik doormaken. Hartelijke groet, de vragenstelster.

Michael: Beste vragenstelster, laten we eerst beginnen met uw eigen vraag namelijk, welke lering/groei moet/wil ik doormaken? Wat u van deze situatie kunt leren is om in acceptatie en overgave dicht bij uw eigen hartcentrum te blijven, zodat men van u kan leren dat als er een mens met een handicap of een onvolmaaktheid welbewust heeft gekozen om te leven een plek mag hebben in onze onvolmaakte wereld. U kunt een spiegel zijn hoe u vanuit acceptatie en liefde voor en naast uw man blijft staan. Op uw vraag over de spirituele achtergronden is niet een eenduidig antwoord te geven. Het kan zijn dat het Hoger Zelf van een mens kiest om te leren leven met autisme om zodoende zichzelf te accepteren met alle kwaliteiten en beproevingen van zichzelf. Het kan ook zijn dat er al een langere geschiedenis is met de leden van het gezin waarin men geboren wordt. Dit om als gezin te groeien en een mogelijkheid te krijgen om zichzelf te vervolmaken in onvoorwaardelijke liefde en acceptatie van de context van het gezin. En natuurlijk een toegevoegde ontwikkelmogelijkheid biedt voor eenieder die met deze man/vrouw/kind te maken krijgt.

Mei 2015

Beste Michael, in mijn huidige werksituatie heb ik het gevoel dat ik niet vooruit kom wat ik ook doe. Ik heb het gevoel dat ik wel op de juiste plek zit maar desondanks lijkt het wel alsof ik word tegengehouden. De samenwerking met mijn collega’s verloopt hierdoor ook heel moeizaam. Hierdoor krijg ik steeds meer twijfels of ik wel op het juiste pad of de juiste werkplek zit. Mijn vraag is: zit ik wel op de juiste plek en waardoor word ik tegengehouden? Alvast heel erg bedankt voor uw antwoord. Met vriendelijke groet, de vragensteller.

Michael: Beste vragensteller, of u op de goede plek zit, dat kunt u zelf onderzoeken als u echt naar uw hart durft te luisteren. Onderzoek de reden waarom u in relatie met anderen uzelf niet echt laat zien. Hoe meer u over uzelf twijfelt zullen anderen dit interpreteren als onzekerheid, mogelijk gebrek aan motivatie en het niet kunnen zien van enthousiasme voor uw werk. Bent u hier nog werkzaam vanuit wilskracht of heeft het meer te maken met een toekomstangst? Want waar u vanuit deze houding ook werkt zult u met twijfels blijven zitten. Heeft u zich de laatste tijd kunnen ontwikkelen in de richting die u voor u zelf wenst? Met het antwoord op deze vraag krijgt u voor een groot deel ook een antwoord.

Januari 2015

Beste Michael, ondanks dat ik me erg thuis voel in de stad waar ik nu woon blijft er steeds een verlangen in me om weg te gaan, andere landen te verkennen, bergen te beklimmen, meer in de natuur te zijn en om de wijze van wonen in eigen handen te nemen, losser te staan van regels die gelden in de maatschappij. Bijvoorbeeld door een camper om te bouwen tot huis en tevens te gebruiken als vervoersmiddel. Het zijn ideeën/dromen en ik heb altijd gedacht dat dit voor anderen bestemd is, maar ik voel steeds meer dat het een verlangen van mijzelf is. Vrijheid. En om deze te praktiseren, zowel in mezelf als buiten mezelf. Ik weet niet precies wat de vraag is die ik zou willen stellen aan Michael, maar ik ben benieuwd of jullie er eventueel iets over kunnen zeggen. Reizen en ik, onderweg zijn en ik, het avontuur opzoeken en ik? Bedankt alvast!

Michael: Beste vragenstelster, uw grootste uitdaging ligt in uzelf om gehoor te geven aan uw verlangen te reizen, onderweg te zijn en het avontuur op te zoeken. Uzelf te bevrijden van de minder gewenste grenzen, structuren en overtuigingen mag uw nieuwe keuze zijn. Deze leefwijze, voor korte of langere duur, zal u een diep vertrouwen schenken in uzelf en uw Hoger Zelf en daardoor in het leven wat u wilt kiezen. U bent een wijze vrouw en zal voor uzelf mogelijkheden creëren om uw verlangen te leven.

Lees verder: Korte vragen en antwoorden 2014

 —————
Zelf een vraag voorleggen aan Michael? Lees hier meer…