Ook jij kunt in gesprek gaan met Michael.

Dat kan op de volgende manieren:

 1. Stel een vraag aan Michael
 2. Draag een thema voor een gesprek aan
 3. Privégesprek met Michael
1. Stel een vraag aan Michael

Iedereen kan via ons een vraag aan Michael stellen. Het antwoord wordt dan (geanonimiseerd) gepubliceerd op de website onder 'korte vragen en antwoorden'.
Jij kunt ook een vraag aan Michael stellen. Het is hierbij wel de bedoeling dat je de vraag binnen de thematiek van Michael stelt. Dus over het waarom van je leven hier op aarde, over je persoonlijkheid en hoe dit samen met andere levensomstandigheden ervaringen oplevert die passen in het grote plaatje van je huidige leven. Hoe je bijvoorbeeld omgaat met situaties, je persoonlijkheidskenmerken, je eigen ontwikkeling en je betrekkingen met anderen en daarin keuzes wilt en kunt maken.

Wil je ook een vraag voorleggen aan Michael?

 1. Lees dan eerst deze Aandachtspunten als je een vraag aan Michael wilt stellen
 2. Formuleer je vraag kernachtig in maximaal 150 woorden
 3. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Elke vraag krijgt een kort antwoord en wordt anoniem op deze site gepubliceerd. (Niet serieuze vragen zullen door ons worden genegeerd.)
Als je een vraag aan Michael stelt geef je ons ook automatisch toestemming om je naam en e-mailadres te gebruiken voor het toezenden van de nieuwsbrief

2. Draag een thema voor een gesprek aan

Elke twee maanden wordt door ons een themavraag wat uitgebreider met Michael behandeld en in een apart bericht bepubliceerd.

Jij kunt ook zelf een thema aandragen en aan dit gesprek deelnemen !
Het door jou gekozen thema is bedoeld voor een grotere groep: wat kan het voor hen betekenen en wat kan het voor ze doen. Met een thema beogen we een afgebakend onderwerp dat je met een heldere inleiding van een aantal zinnen begrijpelijk maakt, eindigend met een eenduidige vraag. Je kunt ter inspiratie ook onze thema’s op de website bekijken die we besproken hebben.
Puntsgewijs volgen nu een paar voorwaarden en stappen om tot de bespreking van het thema en de publicatie in de nieuwsbrief te komen.

 • Het thema is gerelateerd aan onze persoonlijkheid in ons huidige leven (bijvoorbeeld, hoe we met onszelf en anderen omgaan, hoe we situaties en ontwikkelingen om ons heen hanteren, waarom die invloed op ons hebben en welke betekenis die hebben en/of welke we daaraan kunnen geven)
 • Heb je een thema dat je wilt voorleggen. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. je heldere inleiding van een aantal zinnen en/of een eenduidige vraag.
 • Na ontvangst bepaalt Michael of ze het aangeboden thema willen bespreken. Zo nee, dan zullen we je hierover met hun redenen informeren. Zo ja, dan nemen we contact met je op om een datum voor een gezamenlijke sessie met Michael en ons te plannen.
 • De inhoudelijke sessie is maximaal 30 minuten waarin we toelichtende vragen kunnen stellen. We doen dit via Skype.
 • Het gesprek wordt opgenomen en Theo en Philip werken dit uit op papier.
 • Vooraf aan de publicatie ontvang je het stuk voor een laatste opmerking of vraag.
3. Privégesprek met Michael

Je kunt ook in een privégesprek je individuele vragen aan Michael voorleggen. Meer informatie...

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reacties op het boek

'authentiek, overzichtelijk, helder en enorm inspirerend,
rijkdom van het 'oeroude nieuwe' domein,
praktische doorleefde taal,
goede balans in praktische toepasbaarheid en theorie'

michaelsysteem-boekkaft-95x150

€ 24,95

  Bestel NU
een gepersonaliseerd exemplaar

Michaelsysteem op facebook

Ga naar boven